10 sebab perempuan tak respek lelaki
4/28/2011 09:58:00 PM | Author: eVy-D-YaNa
 
Tadi share info dari perspektif lelaki, ni infro dari perspektif perempuan lak..amek kat notes FB jugak, Pija Pjanic.

*********

1. dah ada awek kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.

2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.

3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.

4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.

5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.

6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.

7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.

8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh...KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI.

9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.

10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.


p/s: ni untuk suka2..tak semua lelaki macam ni..n bkn semua lelaki ada semua ciri2 ni..dalam dunia ni ramai lagi lelaki yang baik2..huhuhuhu


This entry was posted on 4/28/2011 09:58:00 PM and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 butterflies:

On April 30, 2011 at 12:56 PM , Bro Azqar said...

yaalah.. semua orang tidak sempurna, tapi ketidak sempurnaan itu bukan sepatutnya menjadi alasan.. :)

 
On May 6, 2011 at 3:41 PM , aleen aiden said...

haaa,ambek kaw.giler baekk punye en3.alin suke.hahah
tp as we both know,en3 ni bukan nak condemn sume laki.cume condemn lelaki pesen d atas sahaja.harap maklum.heh~

 
On May 8, 2011 at 8:01 AM , eVy-D-YaNa said...

yup2...entry ni secara general..bukan nak tujukan kelemahan atau ketidaksempurnaan lelaki... :)

 
On May 9, 2011 at 7:55 AM , SNABAW said...

haha ! sonok der !

 
On May 9, 2011 at 12:00 PM , hafiz said...

aku tak termasuk dalam list wooo

 
On May 9, 2011 at 7:19 PM , eVy-D-YaNa said...

hafiz
bagus2! menten la baik2 k..hehe~

 
On May 14, 2011 at 1:01 PM , ~kuyam~ said...

sronok baca benda ni...lama da xsinggah blog diyana,sori la babe,bru hbs exam...btw,kamu da jd ex-utipian!hebat ah! ;D

 
Related Posts with Thumbnails