Aidilfitri 2 & 3 : The Green
10/03/2008 06:59:00 PM | Author: eVy-D-YaNa
Second day of Raya...

nak balek kampung ni

As usual...second day is the day for us balek kampung! My village is at Bandar Bahru, exactly near to Parit Buntar, Perak. Reached there, straight away went to my uncle's house. Dia buat open house kecil-kecilan, makan-makan cket. huhu~

Pastu macam biasa, jumpa2 n beraya dengan kezen n sedara mara jauh dekat yang mana sempat...tapi raya kali ni balik kampung sat ja...time constraint..huhu~ dan tak tau la kenapa raya kedua ni tak banyak amek gambar...semua orang sibuk2 jumpa..pastu dah penat..hehe~ sedara mara pakat bawak balik kuih raya...macam-macam rasa n design..suka kuih raya! hehe~ macam biasa, makan lagi...adey~


Third day of Raya...

gambar ni kat halaman rumah GU

Before Friday prayers, we all started our journey to Ustaz Ishak's house (Guru Utama & Presiden PSSCM) at Tanah Liat, Bukit Mertajam. Pegi satu family..hehe~. Ustaz buat rumah terbuka untuk ahli-ahli PSSCM. Maka, ramailah yang datang dari seluruh Malaysia. Yang dari cawangan Perak, kebanyakannya aku kenal..hehe~

tangan sapa nyebok plak tu?? ;P

WME 81 at the back there is the Vice Pres of PSSCM, Tn. Hj. Maideen's car. =)

suasana rumah terbuka GU

Kalo perasan, dalam gambar ni ada abg Farid n Kak Naja PUO (bertudung kuning).

with kak Sara

Nak balik dah...masa masuk rumah nak salam Ustaz & Mak Tam, terjumpa Kak Sara. Apa lagi, amek gambar la ktorg....ngehee!~

kak Elmy, abg Zack & baby Khalish Mifdhal

Masa nak pegi kat kereta, terselisih plak dengan kak Elmy, abg Zack dengan baby diorg, baby Khalish Mifdhal...diorg baru datang dari Taiping..nak menyempat gak amek gambar..hehe~ pastu tu terserempak dengan Abg Arep Ezwan..dia pun baru datang.

Tapi kan sebelum balik dari rumah Ustaz...ada sesuatu yang berlaku...

unexpected but came true!

dan itu menjadikan hari raya ketiga paling bahagia dalam hidupku, so far... :)

***

That night, as promised...Nik comel (but now dia nak guna 'cantek' plak...adey~ hehe~) came to my house...beraya!

having fun with NIK comel

close up

Nik is one of my best friends too, especially during form 4 & 5. Ktorg sekelas sejak form 3 lagi. Nik ni sangat happening! Dia yang selalu buat lawak & menceriakan hari-hari kat sekolah...hehe~ kan Nik? But the best part is we shared the same interest...ACCOUNTING!! dulu tuisyen akaun pun dengan dia..hehe~ =D


-The magical colour is always GREEN-
~'kamu' yang selalu menggembirakan~ *wink2* :D
This entry was posted on 10/03/2008 06:59:00 PM and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 butterflies:

On October 10, 2008 at 10:31 AM , Husna said...

wah-wah baju raye hijau maroon!

kak chuna putih dan kuning! :P

p.s - still tak bole lari dari warne kegemeran kan? haha.

 
On October 10, 2008 at 12:55 PM , eVy-D-YaNa said...

ha'ah kan..tu la pasal..setuju!

=D

p/s: hijau vs kuning! ah-ha!~

 
On October 10, 2008 at 10:33 PM , princess irda said...

ramainye org bju rya kaler ijau..

sy pun :D

 
On October 11, 2008 at 12:10 AM , eVy-D-YaNa said...

hijau tu mesti..

every raya, mesti ada at least satu baju kaler hijau...hehe..

tapi thun ni ada 2 baju kaler hijau..bahagia! ah-ha!~ :D

 
On October 18, 2008 at 3:15 PM , asotoko said...

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... jmpa semua org...waaaa...rindu kat kamu semua

 
Related Posts with Thumbnails