BLOGGER GEGARKAN 'U'
1/13/2011 09:18:00 PM | Author: eVy-D-YaNa

Klik gambar header untuk ke link segmen ni di blog BEN ASHAARI





Kali ni nak join segmen kat blog Ben Ashaari. Macam best nak join sebab melibatkan pelajar universiti. Memandangkan aku masih lagi bergelar pelajar U, maka dengan seronoknya nak join!

bajet bangga ja letak logo U besau2,..hehe~
Lepas dah letak logo, meh kita jawab lak soalan2 wajib untuk menyertai segmen ni. Ok, jawapan aku simple & straight to the point ja..  


  1. Belajar mana ? Jurusan ? Tahun ? 

    Aku sekarang belajar kat Universiti Teknologi PETRONAS, sedang belajar dalam jurusan Business Information System (BIS) atau nama melayunya Sistem Maklumat Perniagaan. Sekarang ni dah tahun akhir, semester terakhir. InsyaAllah, bakal grad bulan 5 ni. 

  2. Asal mana ? Umur ?

    Aku berasal dari Gelugor, Pulau Pinang. Umur...herrrrmmmm...baru 20..muda lagi...kih3~ :D


  3. Kenapa amik jurusan itu ?

    Ambil jurusan ni sebab minat bisnes dan perakaunan, walaupun masa belajar sekolah menengah dulu aliran Sains Tulen, memang tersimpang habis la aku...hehe~ disebabkan jurusan ni ada tawarkan subjek bisnes, perakaunan, pengurusan, kewangan, pengaturcaraan dan sebagainya, maka dengan konfiden mohon jurusan ni. Nasib baik dapat, dan sekarang ni pun belajar di bawah biasiswa PETRONAS. Terima kasih PETRONAS. Touching lak tiba-tiba....hee~

  4. Cita cita .. peewwittt .. 

    Cita-cita...herm, dah ambil pun jurusan bisnes kan, mestila nak jadi businesswoman yang berjaya suatu hari nanti. Impian aku nak ada kedai coklat dan kek sendiri...wouwou~  InsyaAllah~ Doa-doa kan la semoga aku berjaya k.. :)

    Itu saja buat masa ni...guys, thanks for reading~ :)



    gambar sendiri pun saja nak menyibuk! hehe~ ;P
 
This entry was posted on 1/13/2011 09:18:00 PM and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

36 butterflies:

On January 13, 2011 at 9:38 PM , ♥yaya budak suka embun♥ said...

salam :)
wah....nnt dah bukak bakery or kedai coklat tu jgn lupa gtaw naaa..bleh tempah2 :D
neway, salam kenal ye :D

 
On January 13, 2011 at 9:40 PM , eVy-D-YaNa said...

yaya,
heee...insyaAllah~
ya, slmt berkenalan jgk~ :)

 
On January 13, 2011 at 10:38 PM , Haris Khairuddin said...

salam. thanks 4 dropping by... really appreciate it. :D

so, all da best in ur life. smoga cita2 awak terlaksana.. :)

 
On January 13, 2011 at 11:09 PM , ~kuyam~ said...

gud luck diyana...buat kek lg best dr secret recipe tau.hehe

 
On January 14, 2011 at 8:01 AM , eVy-D-YaNa said...

Haris,
welcome~ :)

all the best to u too~

 
On January 14, 2011 at 8:02 AM , eVy-D-YaNa said...

kuyam,
thanks2!

kalo dhjd bkk kedai kek tu nnt, sah2 kuyam akan jd one of the VIPs...sbb slalu kasik support kt cni...hehe~ ;D

 
On January 14, 2011 at 12:31 PM , Rozuan Ismail said...

salam perkenalan..saya rozuan student UKM..jom singgah blog saya..

 
On January 14, 2011 at 12:34 PM , eVy-D-YaNa said...

Rozuan,
selamat berkenalan jgk~ :)

ok2, jap sy sggah ek..

 
On January 14, 2011 at 1:40 PM , nora said...

kedai coklat?? nyum nyum

jgn lupa kan i tauuu

 
On January 14, 2011 at 1:42 PM , eVy-D-YaNa said...

nora,
insyaAllah, x lupa..
perancangan 5 6 tahun lg ni.. :)

 
On January 14, 2011 at 1:47 PM , LehaMY said...

Salam perkenalan dari leha :D

wah! Semoga berjaya dalam cita-cita awak ! :D

http://halieisa.blogspot.com

 
On January 14, 2011 at 1:57 PM , eVy-D-YaNa said...

LehaMY,
slmt berkenalan~

mekaseh, insyaAllah~

awk jgk ek.. :)

nnt sy lwt blog awk..

 
On January 14, 2011 at 2:14 PM , areteacar said...

EH, DAH 4 KALI PUSINGAN TEJAH BLOGGER 'U', INI 1ST TIME JMPA ORG YG SMA U DGN CIK TIKAH!!

HYE!! YOU'RE MY SENIOR LAH. HEHEHE...

ALL THE BEST KAK!

 
On January 14, 2011 at 2:16 PM , Lulu caldina said...

Study bebaik..ngee..
Good luck..

 
On January 14, 2011 at 2:18 PM , yad'z said...

salam kenal... golek2 dari BA...^^

 
On January 14, 2011 at 2:23 PM , noraim said...

salam perkenalan.
dtg dari blog abg Ben.
gud luck for ur study :)

 
On January 14, 2011 at 2:34 PM , KimiCnoL said...

terjah!!
JOM BACE ENTRY BARU =)
"1.Blogger Gegarkan U"

 
On January 14, 2011 at 2:35 PM , cik siska ^_^ said...

Singgah sini jom singgah belog sy…hihi

 
On January 14, 2011 at 3:00 PM , Mizz Farah said...

sis dtg sini~

 
On January 14, 2011 at 4:10 PM , eVy-D-YaNa said...

areteacar,
uh, my junior is here!
thanks for commenting..
blaja leklok kt utp..all the best jgk tau! :)

 
On January 14, 2011 at 4:14 PM , eVy-D-YaNa said...

lulu caldina,
thanks ya~ :)

 
On January 14, 2011 at 4:16 PM , eVy-D-YaNa said...

yad'z,
salam kenal jua~ :)
mekaseh sggah ek..

 
On January 14, 2011 at 4:17 PM , eVy-D-YaNa said...

noraim,
salam perkenalan jua~ :)
mekaseh ek snggah cni..

 
On January 14, 2011 at 4:18 PM , eVy-D-YaNa said...

kimiCnol,
thanks sggah..
ok, nnt sy bca ya~ ;)

 
On January 14, 2011 at 4:19 PM , eVy-D-YaNa said...

cik siska,
thanks sggah...nnt sy jenguk sna plak k.. :)

 
On January 14, 2011 at 4:20 PM , eVy-D-YaNa said...

miss farah,
thanks ya dtg sggah cni.. :)

 
On January 14, 2011 at 4:24 PM , man yusoef said...

wah UTP tu!!..mesti masyuk ni biasiswa *blom ape2 lagi dah pikir duit..ntahpape btol..hahaha*

 
On January 14, 2011 at 4:26 PM , eVy-D-YaNa said...

man yusoef,
hehe...bole2 la hdup dgn biasiswa petronas tu~

yg penting, dpt pendidikan.. :)

 
On January 14, 2011 at 9:19 PM , Abhamz said...

salam, tahniah krn blog anda yg menarik ni berjaya menjadi pilihan En Ben dlm segmennya yang gempak...

 
On January 15, 2011 at 1:15 AM , alyaaboolat said...

wah besh dpt tajaan petronas..gud luck for stdy..
salam kenal..

 
On January 15, 2011 at 10:38 PM , Azrul Hisham said...

salam ziarah dari blog ben.. :)

belajar rajin2 k... (^_^)


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

 
On January 16, 2011 at 1:02 AM , LiLohOnEy said...

wahh. student utp..

hebat ah :)

slm knl dr uum :)

 
On January 17, 2011 at 10:40 AM , eVy-D-YaNa said...

abhamz
mekaseh~ :)

 
On January 17, 2011 at 10:41 AM , eVy-D-YaNa said...

alyaboolat
mekaseh~ ya, salam kenal jua~ :)

 
On January 17, 2011 at 10:42 AM , eVy-D-YaNa said...

azrul,
mekaseh sggah ni..

nnt sy lwt blog sana plak k.. :)

 
On January 17, 2011 at 10:43 AM , eVy-D-YaNa said...

lilohoney,

mekaseh sggah cni..

selamat berkenalan~ :)

 
Related Posts with Thumbnails