Tagged No 3
7/02/2009 01:14:00 PM | Author: eVy-D-YaNa



Tagged by Zareen,
my schoolmate since primary, secondary, & until UTP, my x-Rumet masa foundation gak...panjang tol jodoh kita kan Zareen...hehe~ frenz 4eva tau!~ ;D


1) "5" nama timangan anda

  • DIYANA @ DYANA --> panggilan ramai orang...
  • YANA --> ada certain2 orang panggil gini...
  • EVY --> ni sebenarnya nama pena, tapi abg Amin sangat suka panggil nama ni sejak mula kenal lagi! hehe~
  • SITI --> biasanya untuk orang yang tak berapa kenal atau kegunaan formal...kadang2 diorg panggil Cik Siti or Ms. Siti
  • Kakak --> sebab anak pertama dalam family, so biasanya panggilan ni dalam rumah ja la...

2) "5" sifat or tabiat buruk
  • suka baca novel tanpa henti, sampai kena marah sebab tak turun makan bila ada kat rumah...tapi kat UTP tak baca pun novel k...
  • kadang-kadang suka jiwang siket...kih3~
  • kadang-kadang, bila penat sangat, akan tertidur kat bilik tanpa sempat tukar baju..hehe~
  • tak suka share masalah & buat2 ceria depan semua orang, sampai orang tak dapat bajet pun ada masalah...tapi tu dulu la, sekarang dah ada ramai kawan2, abang2 & kakak2 yang akan perasan bila ada masalah, so dah tak bole lari... ;)
  • kadang-kadang agak malas bila penat....huhu~

3) "5" makanan favourite
  • masakan mama
  • coklat, cookies & biskut2 raya yang colourful lagi sedap
  • satay
  • ice-cream & ice-blended
  • cok peniram yang ada kat pasar malam Gelugor saja, terbaik punya la!

4) "5" subjek pelajran paling suka
  • PRINSIP PERAKAUNAN --> sejak mula2 masuk sekolahmenengah sampai dah belajar kat UTP pun sangat suka subjek ni, Alhamdu Lillah, selalu gak skor paper ni...
  • PERNIAGAAN & PEMASARAN --> business & marketing, in other words...suka jugak subjek2 macam ni walaupun sangat banyak kena baca...I'm a business oriented person ok! ;)
  • BIOLOGI --> sangat suka jugak kajian mengenai kehidupan dan fungsi sistem hidupan...dulu pernah plan nak sambung belajar dalam bioteknologi...tapi tak jadi atas sebab2 yang tak dapat dielakkan...huhu~
  • TEKNOLOGI MAKLUMAT --> dah amek subjek ni sejak SPM lagi sebab interesting and ada simple programming...sekarang ni subjek programming agak tough buat aku, so, macam tak berapa suka sangat dah...hehe~
  • KEWANGAN --> mula suka bila belajar Principles of Finance & Corporate Finance...walaupun subjek ni susah yang amat tapi sangat challenging and interesting sebab dua2 lecturer subjek ni sangat best!! It's all money matters ok!
5) ''5'' lime benda wajib dlm purse
  • kad pengenalan
  • duit
  • lesen memandu
  • kad ATM
  • stiker silat cekak

6) "5" topik yg biasa dibual bersama pasangan or teman
  • kisah - kisah dan cerita-cerita lawak terbaru dalam kehidupan seharian
  • gosip-gosip hangat yang semestinya tak dilupakan
  • pasal *ehem2* dan kadang2 sampai masuk ke perancangan perkahwinan (siyes jujur ni...kui3~)
  • akademik & silat, bergantung pada situasi & orang-orangnya pada masa tu
  • masalah peribadi kot walaupun agak susah nak share masalah...hehe~

7) "5" mangsa tag
  • kak saa, dia yang sangat cute dan happening!!~ Auuwww!~
  • kak didie, dia yang sangat cool & understanding~
  • kak effa, dia yang bijak menghidupkan suasana, sunyi kalo takda dia!~
  • niena, dia rumet kesayanganku!
  • che pe'ah, dia....erm, eh sapa ni?? tak kenal la! kuang3~ ;P

|
This entry was posted on 7/02/2009 01:14:00 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 butterflies:

On July 14, 2009 at 8:10 PM , sumere said...

wah! misterinyer..hehe

 
Related Posts with Thumbnails