Dua Puluh Tiga
1/16/2009 01:50:00 AM | Author: eVy-D-YaNa
Disebabkan petang Khamis ni takda trening demo, maka ktorg plan nak keluar Ipoh. Ya la..sejak balik UTP aritu, masuk ari Khamis ni secara rasminya dah 2 minggu aku dan sahabat2 seperjuangan duduk kat UTP saja, tak keluar ke mana2 pun sebab sibuk dengan kelas dan trening. Ok, jom sambung.

Memang kakak2 ni nak beli barang dan shopping sakan pun. Tu yang nak pergi Ipoh jugak tu. Alang-alang tu, baik ronggeng sekali kan...hehe~ Sebab lain jugak ktorg (ehem2, terutamanya kak Didie n aku) nak keluar Ipoh ni, sebab nak pakai baju yang baru ktorg beli 2 hari sebelum tu. hik3~ Yang bestnya, baju kak Didie tu aku yang pilih, dan baju aku pulak kak Didie yang pilih. So, sama2 pilih la ni. Shweet kan? =)


posing sakan dengan baju baru

pink kan aku? Tak pernah pulak aku terfikir nak pakai macam ni. Tapi, kak Didie berjaya menggalakkan aku untuk try baju ni. herm, aku & kak Didie masing2 tak pernah pakai fesyen macam ni. So, ni kira first try ktorg ni. hehe~ Amacam? Nampak ayu tak? hehe~

Tengah hari tu lepas habis trening pagi, ktorg pun pakat2 la nak pegi Ipoh. Mula la kak Didie mesej sana sini, nak tanya sapa lagi yang nak pegi. Kontek punya kontek, ada la 7 orang nak pegi. Mula-mula macam ramai ja yang nak ikot, tapi ramai yang cancel last minute. Last2 tinggal 6 orang ja yang pegi, abg Ipe terpaksa tarik diri memang saat2 akhir sebab baru dapat tugas yang perlu disiapkan segera.

Ktorg pun start gerak pukul 6 petang. Mula2 sekali pegi Medan Gopeng sebab abg Rambo nak cari tiket balik rumah. Pastu sambung pulak pegi JJ. Sampai2, ktorg berpecah nak pegi shopping. Ktorg yang perempuan masuk Jusco dulu cari2 barang. Pastu ktorg berpecah pulak lagi. Aku dan Azuani pegi Reject Shop, carikan baju untuk adik Azuani. Cute sangat baju budak2. Warna-warni. Kalau la aku ada adik kecik2, dah sah2 aku akan pamper diorg dengan benda2 cute macam tu. Tapi dah takda, takpa la kan. Anggap adik orang lain macam adik sendiri, aku pun tolong la Azuani pilihkan baju. Eksaited! ;P

Dah habis shopping baju, abg2 ni dah rojer ktorg, tanya ktorg ada kat mana. Rupa-rupanya dah lama diorg tunggu kat depan MPH. So, ktorg pun join la diorg yang masa tu tengah makan roti Delifrance. Kak Asmat & kak Didie tak habis shopping lagi. Sementara tunggu diorg datang, aku dan Azuani pegi tengok jualan beg kat stall sebelah. Ada pulak 2 beg yang menambat hati aku. Haisyh..nampak gaya kena tunggu kak Asmat & kak Didie sampai nak mintak nasihat diorg. Masa nak tunggu tu, makan2 la roti Delifrance tu.

dalam penantian

mr. pres a.k.a abg Rambo

Tunggu punya tunggu, akhirnya diorg sampai gak kat tempat yang ktorg tunggu. Cepat2 aku tanya pendapat diorg pasal beg tu. At last, terbeli jugak satu beg galas dalam RM*0. hehe~ Pastu, terus ktorg gerak pegi Pizza Hut. Kak Asmat & kak Didie memang teringin nak makan pizza. Semua urusan order diorg yang buat. Ktorg makan ja. hehe~

kak Asmat yang cute

kak Didie yang cool

dua hero


sebelah sana

sebelah sini

pizza apa ntah...makan jom!

Masa makan ni, jangan cakap la berapa kali aku kena usik dengan abg Rambo dan Azuani, sampai blushing aku dibuatnya. Malunya~ Usik tentang apa? Uhuk2...tu biar la ktorg ja yang tau. ah-ha!~ Lepas makan, ktorg pegi main boling pulak.

Aisyh..kalau nak tau, ni antara game yang aku kurang gemar. Tak tau la kenapa..tapi ada kisah jugak kenapa aku tak minat sangat. Memandangkan diorg semangat nak main, aku pun follow ja. Main ja la kan... ;) Sampai kat sini pun tak habis2 diorg nak kenakan aku. Takpa2...cool ja sudey~ (cool la sangat time tu.. ;P)

Herm, kat sini la yang bestnya tu. Dapat main boling kat lane nombor 23. Dapat main kat sini, macam semangat pulak sebab nombor tu. Aku memang sangat suka dengan nombor 23. huhu~ Macam2 sejarah ada kat nombor ni. kak Didie tak dapat main boling masa ni sebab tangan dia sakit..maka, ktorg 5 orang ja yang main bersungguh-sungguh..(ya la sangat kan.. ;P). Macam2 benda lawak yang jadi kat sini. Ada yang main macam pro, ada yang macam amatur, ada jugak yang asek masuk longkang...hehe..siyes no offence ok! cuma nak describe keadaan masa tu yang meghepykan ktorg. hehe~ Pecah perut gelak...aku pun tak tau la kategori apa aku ni..main ja..

bola boling pun kena suit dengan baju - pink jugak ok!

entah apa yang digelakkan Azuani & abg Rambo tu...

Ktorg main satu set ja. Yang menarik tu, yang menang tu turutan dia ikot susunan giliran masa main boling tu.

  1. abg Rambo
  2. Khairi
  3. Diyana
  4. Kak Asmat
  5. Azuani
Aku pun tak sangka bole dapat nombor 3, pada hal bukannya selalu main sangat pun. Takpa2..tetap ada kenangan manis kat sini. =)

Mula2 plan nak kuar Ipoh ni, nak karaoke sekali. Herm, masing2 pun nak release tensyen (kononnya) + melepaskan keinginan nak nyanyi. Tapi malangnya, tempat karaoke tu pulak tutup. Tak tau tutup untuk malam tu ja atau memang dah bungkus. huhu~ Lagipun dah lewat, lepas boling terus set nak balik.

Nak balik tu kena turun esklator. Kak Didie yang start turun dulu. Disebabkan dia tak pandang belakang langsung, ktorg (dengan aksi nakal sekali) plan nak tinggalkan dia. So, dia pun turun sorang2 masa tu dan ktorg pun tengok ja dari atas, masa ni memang semua dok tahan gelak sebab nak tunggu reaksi kak Didie. Tapi lain pulak jadi, dah sampai bawah, terus ja kak Didie menonong ke akuarium ikan kat depan tu, tak tengok belakang dah. Lepas tu dia pusing la, mungkin ingat ktorg ada kat belakang..bole jugak dia nak amek gambar dengan akuarium tu. Pusing2 ja dia tengok ktorg kat atas lagi, baru nak pijak tangga esklator tu. Apa lagi, pecah lagi gelak semua orang. Kak Didie...kak Didie..comel betul! ;P

eh, mana kak Didie?

Last2 ktorg beramai-ramai pulak yang ambil gambar kat akuarium ikan tu....dengan posing gedix~ ;P
ni la jadinya bila ktorg bergambar sakan...

alamak, ada 3 ikan baru!

Lepas ambil gambar tu, dah sampai masanya untuk ktorg balik UTP. Tapi dalam perjalanan tu, singgah McD Gopeng, tapaukan untuk abg Ipe yang tak dapat ikot. Lepas tu, next station ktorg semestinya la kat restoran Sithick. Kali ni ramai yang turun join ktorg. Sembang2 macam biasa sampai tak sedar masa dah berlalu...dan pagi nanti tu, ktorg ada trening demo lagi. Cayaaaa la!
Nanti kita ronggeng lagi k...next time kena make sure kita karok!

Siyes chayunk semua! Muahxx2!!

~abg Rambo~Khairi~kak Didie~kak Asmat~Azuani~Diyana~

p/s: Dua puluh tiga... suka nombor tu, sangat. =)

Image Hosted by ImageShack.us
This entry was posted on 1/16/2009 01:50:00 AM and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 butterflies:

On January 26, 2009 at 12:08 PM , AsMaT aDnAn said...

suke gmbr kat esklator 2..didie xde~~

 
On January 26, 2009 at 1:05 PM , didie ^__^ said...

waaaa~ shuuukee jugakk! :D shayang shumer! ^__^ nxt tym ronggeng, make sure kt g karok keyh!

dyana,
nk cr bj baru lagik x utk nxt ronggeng? hehe :P

asmat,
dd ade la dlm gambo tuh, bdn jek.kepale tarak! huhu :P

 
On January 27, 2009 at 12:08 PM , eVy-D-YaNa said...

best kan? hehe~

bole gak ek, cari baju baru bla nk ronggeng...aisyh..mantap2! ;P

dapat jugak karok akhirnya!~ ;)

 
Related Posts with Thumbnails