Aidilfitri 1 : Warna - warni~
9/27/2009 11:25:00 PM | Author: eVy-D-YaNa
20.09.2009
bersamaan 1 Syawal 1430H~

Cantik sangat tarikh kita raya tahun ni - 20092009

OK, dah seminggu lebih dah kot kita beraya...aku baru nak cerita pasal raya hari tu, ades. Kalau orang lain, mesti dah banyak post diorg pasal raya kan. Sorry la, sebelum2 ni tak sempat nak online sangat sebab banyak keluar jalan. hehe~

Herm, ni la aku di pagi raya hari tu.
Pagi-pagi lagi dah kena cahaya matahari. huhu~

Hari raya pertama tahun ni, aku pilih kebaya indon warna kuning.
Agak-agak kak Chuna jeles tak tengok aku pakai warna kuning ni?
hehe~ gurau ja ek kak Chuna~ :)

Rumah pertama yang ktorg satu keluarga pergi beraya ialah rumah jiran ktorg merangkap pengasuh aku dan adik aku masa kecik2 dulu. Ktorg panggil dia Tok Su. Rumah dia memang setiap kali raya jadi rumah pertama yang ktorg akan lawat. Kalau pergi rumah dia masa raya, memang pasti untuk makan lemang dan nasi impit. Tok Su masak sedap kot, sampai bertambah-tambah ktorg makan...pada hal ni baru satu rumah. haih~

Tok Su

Lepas tu akan pergi pulak ke rumah kenalan abah aku, Dr. Novandri. Isteri dia mungkin akan jadi penyelia aku masa intern nanti, tapi tak pasti lagi.

Dr. Novandri, aunty Yati, Mama & Abah

kami di hari raya~
warna-warni sebab tahun ni ktorg tak rancang warna tema pun..huhu~

Budak kecik ni anak sedara aunty Yati tadi.
Baru 2 tahun ++ tapi dah pakai kebaya nyonya.
Comel sangat budak ni...geram!

Destinasi seterusnya ke rumah Uncle Anuar pulak. Uncle Anuar ni kawan Abah sejak muda-mudi dulu.


tak bole dinafikan, baju Adilla memang VOGUE!

Yang berbaju merah ni Adilla, anak uncle Anuar merangkap teman sepermainan aku masa kecik-kecik dulu. Kalau aku pergi rumah dia dulu2, harus kot ktorg main lari2 macam ice water tu dan main buaian sebab kawasan rumah dia agak lapang. Ktorg main lari2 sampai dah tak larat baru berhenti dan kadang-kadang tu sampai kena marah dengan parents masing-masing sebab bising sangat masa main. Huu...tu cerita zaman kanak-kanak dulu. Masa tu tak la pancit kot lari2..hehe~

Nak dijadikan kebetulan pulak, nama ktorg adik beradik memang sama. Adilla ada kakak nama Diana dan aku pulak ada adik nama Adilah. Tapi Adilla sebaya dengan aku dan in fact, ktorg pernah satu kelas masa Form 1 kat SGGS dulu. Dah la naik bas sekolah pun sama. hehe~

Sebelah malam pulak, pergi beraya kat rumah kawan aku yang selalu claim dia comel dari dulu sampai sekarang. Ni haa...Nik Nur Nadiah...tapi nama panggilan dia ialah Nik Comel. Sekarang ni dia belajar kat UiTM Shah Alam, dalam Perakaunan. Ktorg sama kelas sejak Form 3 sampai Form 5. Pastu pergi tuisyen akaun kat tempat yang sama. :)


Nik ni ceria orangnya walaupun dia selalu cakap yang dia ni agak pemalu orangnya. ah-ha~ ;P

Tamat Hari Raya Pertama-
post yang akan datang pasal raya kedua, ketiga & seterusnya pulak...tunggu!
♠♠♠♠♠


Pictures of the post! :


This is so, so me...eVy-D-YaNa~

mwah3~
♥ ♥ ♥
Pictures of the post! :

me & my sis on first day of Raya ®

-credit to my Sis for the above pictures-

******
p/s 1: Teringat kat Farah a.k.a Shin Chan yang beraya kat Aussie. Cepat la balik raya haji nanti ok!
Siyes, tak sabar nak jumpa!

p/s 2: Syaratul a.k.a Doraemon lak baru ja berlepas pergi Ireland tadi.
p/s 3: Semua kawan2 aku pergi overseas untuk sambung belajar...aku bila lagi kan? huhuuu~



This entry was posted on 9/27/2009 11:25:00 PM and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

13 butterflies:

On September 28, 2009 at 11:15 AM , sumere said...

aduh!! ni nak wat fashi0n sh0w ke? sumer baju cantik, elegen duh,,
huhu~ bajuku hanya baju biase

 
On September 28, 2009 at 1:44 PM , eVy-D-YaNa said...

erk..fashion show?
hee~ (",)

 
On September 28, 2009 at 1:44 PM , miss h said...

amboi meriah nyer bju..kuih rye xde ke

 
On September 28, 2009 at 1:47 PM , eVy-D-YaNa said...

uh, mesti la ada
tak dipamekrkan kat cni lg..
nex post kot...hehe~ :)

 
On September 29, 2009 at 4:54 PM , ~kuyam~ said...

selamat hari raya diyana :)

 
On September 29, 2009 at 6:26 PM , eVy-D-YaNa said...

selamat hari raya kuyam~ :)

 
On September 30, 2009 at 9:59 PM , farah said...

ape ni, pooh.. i thought u're 'green-lover'.. hehe.., assalamualaikm.. rndu korg.. huhu,, sy book awk time rye haji ek.. hehe..

 
On September 30, 2009 at 10:12 PM , eVy-D-YaNa said...

uh2...I mmg sgt green-lover OK!

tu baru hari pertama..tggu la post hari raya kedua n seterusnya...confirm awak akn nampak wrna hijau tau! hehe

hehe..baek la...i'm all available kot raya haji ni..
i'll be in Penang for the next 8 months after that..
welcome home to Penang, Shin Chan~ :)
I'll be waiting!

 
On October 1, 2009 at 12:02 AM , Husna said...

amboi amboi amboi.
jeles! haha.
mane aci, kak chuna punye kaler merah ngan pink! haha.

tp cantik kuning itu :)

selamat hari raye diyana! maaf zahir batin :)

 
On October 1, 2009 at 12:08 AM , eVy-D-YaNa said...

hehe~
ala, k.chuna pakai warna apa pun ttp sweet & menawan! siyes~
pink, ayu gitu!~
hehe~ :D

owh, mekaseh~ :)

Selamat hari raya, maaf zahir & batin jua~ :)

 
On October 1, 2009 at 4:18 PM , anak melayu said...

owh..silaunye..

 
On October 1, 2009 at 7:35 PM , kiera-fishies said...

kite pun kuning jugak tahun nie~

=)

 
On October 2, 2009 at 3:40 AM , eVy-D-YaNa said...

anak melayu,
silau??

kiera,
owh, satu geng la kita!! I like~ :D

 
Related Posts with Thumbnails