Trip Cameron Highlands, BEST!!
9/14/2009 05:09:00 PM | Author: eVy-D-YaNa
CAMERON HIGHLANDS!!~

Semalam ktorg pegi Cameron Highlands (CH). Mesti korg semua tertanya sebab apa ktorg pegi sana kan?? kan? kan? Ngaku ja la...hehe~

Well, ktorg pegi Cameron tu bukan untuk suka-suka apa tah lagi nak bercuti atau bersuka ria kat sana, tambah-tambah dalam bulan puasa ni. Ada MISI penting yang perlu ktorg selesaikan masa pegi sana. Misi untuk aktiviti lepas raya, kalau jadi InsyaAllah~ :)

Pertama sekali nak perkenalkan kesemua pembantu-pembantu aku dalam misi ni.
Dari kiri : Haniza, Faizzen & Shameen.

Masa ni kat kafe V4 sebelum bertolak. Perjalanan ktorg bermula pukul 11.oo pagi lepas isi minyak kereta semua. Untuk pengetahuan korg, ni merupakan pertama kali Faizzen nak menjejakkan kaki kat CH. Jadi mungkin dia agak teruja siket semalam. hehe~

Lepas hampir dua jam dalam perjalanan, destinasi pertama ktorg lepas sampai CH ialah Rumah Rehat Seri Pahang. Herm, rumah ni pernah digunakan untuk aktiviti persatuan tahun lalu.

Haaaa...ktorg bukan berempat ja tau yang pegi CH tu. Ktorg ditemani seorang jejaka yang baik hati ni. Syahmi nama dia. hehe~ :P


Sampai-sampai terus posing! ah-ha!~~

Herm, sebelum tu, perasan tak, ktorg semua pakai sweater PSSCM UTP!! Huh, nampak seragam, dah macam skuad perisik pulak rasanya. Bagus betul diorg ni, menyahut seruan! :)

Destinasi seterusnya, Asli Lodge. Gambar ni sebenarnya nak highlightkan bunga-bunga merah kat atas tu..tapi diorg ni seronok lak posing kat situ. hek3~ ^_^

Ktorg sempat jugak bergambar dengan Pn. Jamilah, pemilik lodge ni.

Seterusnya, perjalanan ktorg ke Marina Chalet pulak.

Ni sesi berbincang dengan pemilik chalet ni, En. Shamzan.
Yang kat sebelah tu pulak ayah dia.

Pemandangan kat Marina Chalet tu memang cantik. Penuh dengan suasana kehijauan macam kat kampung. Lagi pulak chalet ni terletak kat satu-satunya perkampungan Melayu kat CH ni, menurut pemiliknya.

Destinasi seterusnya ke Sri Juliana Chalet pulak. Tempat ni memang sangat atas bukit, tapi sunyi dan damai la. Best kot!


Ni kat hadapan banglo 3 tingkat milik empunya chalet ni.

Sampai-sampai ja ktorg disambut oleh seorang aunty ni. Dia sangat peramah melayan ktorg. Masuk-masuk ja banglo tu dah bau makanan yang sangat sedap. uh, tapi puasa kot...tahan...tahan..Sempat pulak tu ktorg bergambar dalam rumah aunty ni. Mewah betul rumah dia, cantik.

Eh...ha'ah...lupa plak nak perkenalkan 2 orang lagi jejaka yang mengiringi ktorg sepanjang perjalanan kat CH tu. Yang berjaket biru tu, Fardaus nama dia & yang berbaju putih tu Helmi. Dua-duanya pun ahli kelas CH.

Haaaa...nak intai bilik sapa pulak tu Faizzen oi??
yang Shameen kat belakang tu pun ikot jugak...aisyh~~

Rasa-rasa macam hotel tak tempat ni?
Eksklusif.

Ades....tengok tu sempat pulak si Syahmi baring-baring atas katil masa ktorg tengah sibuk berbincang. Nasib baik la dia tak tertido terus & terkunci dalam bilik tu. hehe~

Ada ladang kobis yang besar kat belakang chalet ni. Nice~~

Ni pulak kat bahagian ruang tamu

Sebelum pulang dari chalet tu, aunty yang tadi tu sempat pulak berseloroh...dia kata kalau hari ni bukan dalam puasa, memang dia dah jemput ktorg makan kat situ. Uh, baiknya!~ Sayangnya, ktorg tak sempat bergambar dengan dia. huk3~

Sri Juliana Chalet tu tempat terakhir sebelum ktorg pulang. Tapi sebelum balik tu, sempat jugak ambil gambar dengan Fardaus & Helmi, yang mengiringi ktorg sejak sampai kat CH tu. Fardaus tu antara kenalan baik aku jugak la. Jadi, setinggi-tinggi penghargaan ktorg untuk diorg ni yang sanggup temani kami. :) Terima kasih banyak-banyak k.

Mana sah kan kalo pegi CH tapi tak pegi cari strawberi. Haaaa....sebelum ktorg betol-betol turun bawah semula, sempat jugak ktorg singgah kat gerai-gerai yang jual banyak strawberi & cenderahati kat CH ni.

Leka betul Shameen tengok-tengok barang yang dijual sampai tak perasan pun gambar dia diambil. Faizzen lak memang dah berhasrat nak beli bantal strawberi yang besar tu!

Hampir semua kedai jugak la ktorg singgah. Herm, Syahmi pun tak melepaskan peluang beli buah tangan untuk dibawak balik.

Haaaa...kalo korg semua nak tau...Ratu shopping ktorg hari tu ialah Haniza ni. Dia la yang paling banyak sekali beli barang antara ktorg. Tengok tu sampai tak cukup tangan nak pegang.

Masa ktorg mulakan perjalanan tu, bonet kereta ni memang kosong. Tapi bila balik, memang hampir penuh dengan semua barang yang ktorg shopping! Tak lupa jugak, ada buah-buah strawberi ktorg bekalkan untuk rakan-rakan seperjuangan kat kelas malam tu. :)

Syahmi~~
Perjalanan ktorg semalam mungkin tak berapa meriah kalau tanpa kehadiran si Syahmi. Dah la jadi pemandu ktorg sepanjang perjalanan, pastu sporting pulak melayan ktorg yang perangai gila-gila masa tu, layan ktorg ngarut-ngarut dalam kereta dengan perangai macam tak matang. hehe~ Dia membantu gak dalam misi ktorg dengan pendapat & pandangan dia. Walaupun ktorg penat sampai tersengguk-sengguk dalam kereta masa balik tu, dia steady ja drive. hehe~ Terima kasih Syahmi!!! Jasamu dikenang. hehe~

Masa ktorg sampai kat bawah, dah dekat pukul 6.45 petang. Dah nak dekat dengan waktu berbuka. So, ktorg singgah satu restoran ala-ala bistro kat Batu Gajah. Restoran Seri Nilam Timur. Restoran ni agak tersembunyi siket.

Ktorg order menu hidangan. Gambar-gambar kat bawah ni mungkin bole ceritakan apa yang ktorg makan masa berbuka semalam.

Ikan sweet sour~

Haniza sibuk membahagi-bahagikan kuah tomyam kat semua.

Uh, gambar mahal ni. Gaya pro Haniza memotong ikan tu untuk dibahagi kepada semua. Dah macam emak la pulak gaya dia masa tu. hehe~

Telur bungkus

Udang goreng tepung

Ktorg sampai UTP pun dalam pukul 8.30 malam. Pastu siap-siap nak pegi kelas pulak, 9.30 malam. Sekian saja laporan trip ktorg kali ni untuk dibentangkan (eceh, ayat skema! ;P). Kesimpulannya, selain menyelesaikan misi ktorg, trip ni memang BEST!!
Thank you for the great moments with you all guys! :)


p/s: walaupun gambar-gambar dalam post ni tak la sebanyak gambar2 trip CH kak Saa, tapi trip ktorg aritu tetap BEST ok! :)

p/s 2: kena study pulak untuk 2 test & presentation untuk minggu ni. Uh, tak sabar dah nak balik raya! :P


This entry was posted on 9/14/2009 05:09:00 PM and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 butterflies:

On September 16, 2009 at 3:44 AM , anak melayu said...

berhati2 dlm perjalanan

 
On September 16, 2009 at 4:01 AM , eVy-D-YaNa said...

insyaAllah, TQ~ :)

 
On September 16, 2009 at 7:13 AM , cik aso said...

waaaaa...rindunya nak pi cameron highland

 
On September 16, 2009 at 4:32 PM , niena tsurara said...

rumet, thnks for the strawberries!!~=)

 
On September 18, 2009 at 8:10 AM , PrInCEssPInK said...

cik yana..

ni survey tuk misi interaksi krg ker??

cam best jer tmpt tu...huhu

nice view~~

 
On September 21, 2009 at 10:32 AM , jon jonson said...

rajin korg interaksi kat CH...ada dpt diskaun kot?...leh le kongsi hasil risikan dgn kami

 
On September 27, 2009 at 12:01 AM , eVy-D-YaNa said...

kak ina,
insyaAllah, nnt interaksi, ktorg sure jemput akak k.. :)

niena,
specially 4 u, u're most welcome~ :)

PrInCEssPInK,
lebih krg mcm tu la...insyaAllah~ :)

mr jon,
huk3~ saja cari kelainan lokasi untuk interaksi kali ni..tu yg pilih cameron..ni pn xsure lagi kot..
diskaun xdpt la..ktorg survey roughly ja dulu ni..
blom nego lg..hehe~ :)

 
Related Posts with Thumbnails