Cinta Balqis
1/18/2010 08:00:00 PM | Author: eVy-D-YaNa
Cinta Balqis

Drama ni dah habes dah (18/1/10). Yeay...tak perlu dah terkejar-kejar balik keja semata-mata nak tengok episod2 penghujung cerita ni...hehe...(tapi cerita baru pun macam best, macam perlu jugak balik awal selalu...ahakz!~)

Cerita ni bagi aku best la jugak. Aku tertarik dengan kata2 kat hujung drama ni..lebih kurang macam ni la bunyinya, 'Kadang-kadang kita tak sedar, cinta sejati kita ada depan mata kita...'. Tu la kan, kita ni selalu tak menghargai apa yang ada depan kita, bila dah kehilangan baru terasa rugi.

Dalam cerita ni jugak, bagi aku..nak dapatkan cinta sejati tu memang sangat perlukan pengorbanan, kesabaran dan kesetiaan. Macam watak Hasan tu, siyes tabik la kat dia. Baik sangat, dan akhirnya dia dapat jugak cinta sejati dia Balqis yang mungkin telah tertakdir sebagai jodoh dia. Watak2 utama cerita ni semuanya baik, cuma jadi mangsa keadaan yang terpaksa mempertaruhkan cinta diorg.

*****

Sinopsis:

Cinta Balqis yang mengisi slot Akasia pula mengisahkan percintaan tiga segi yang cukup tragis. Ezani nekad berkahwin dengan Balqis secara rahsia kerana dia tahu cuma itu sahaja cara cintanya terhadap Balqis tidak dihalang. Selepas bernikah, Ezani membawa pulang Balqis ke rumah dengan harapan keluarganya akan merestui perkahwinan itu. Akan tetapi, pergaduhan besar telah berlaku kerana Tuan Baharom tidak setuju dan dia telah menghalau Ezani keluar dari rumah.

Bermula dari itu, Ezani telah membawa Balqis pergi dari situ bagi memulakan hidup baru. Malang menimpa apabila mereka ditimpa kemalangan dan Ezani telah menemui maut. Episod hidup Balqis pula penuh dengan duka semenjak kejadian itu.


p/s: untuk cinta aku (mungkin), mampu tak aku untuk berkorban, bersabar dan terus setia lagi???......


|
This entry was posted on 1/18/2010 08:00:00 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 butterflies:

On January 20, 2010 at 2:48 AM , kiera-fishies said...

jeles! tak pat tengok episod akhir!
=(

hasan jadik kan ngan balqis?

 
On January 20, 2010 at 12:18 PM , cik aso said...

yeay.. suka ending cite ni.suka hassan dgn balqis!! hehehe. tak dapat tgk akhir gak kat tv, tp tgk kat website tv3.hehehe.terima kasih tv3!!

 
On January 20, 2010 at 9:37 PM , nurizuan @ nuri said...

huhuhu,xsmpt lyn cite ni coz smpi umah kul8lebeh..

adik bng nuri yng rock2 pun lyn gk cite ni.kmpius,mebe jln cite dia best kot~

 
On January 20, 2010 at 9:39 PM , Kencana21 said...

layan gak citer neh....
sedey =(

 
On January 20, 2010 at 11:43 PM , eVy-D-YaNa said...

kiera,
ha'ah...at last hasan end up dgn balqis jgk...suwwit k!~~ :)

kak ina,
tu la kan...suka gak ending dia... :)
mst ramai yg berharap diorg tu bersatu kan...

abg nuri,
herm, kalo xsmpt tgk..bole buat mcm kak ina, tgk ja kt website tv3..hehe..
wah, adik yg rock2 pn tgk ek..crta ni best kan..hehe~
suka tgk bdk irfan tu..cute ja dia blakon...hehe~

abg nazri,
uh, sedey? knpa?

 
On January 21, 2010 at 2:20 PM , kiera-fishies said...

suke balqis bersama hasan!
oyeyeyeye~

(macam kite lak balqis..)

;p

 
On January 21, 2010 at 8:33 PM , eVy-D-YaNa said...

suka jugak!~ :D

 
Related Posts with Thumbnails