Serbu Rumah Muz!
8/31/2009 11:30:00 PM | Author: eVy-D-YaNa
Hari ni ktorg telah menyerbu ke rumah Muz untuk berbuka puasa! Muz jemput ktorg pegi majlis berbuka puasa kat rumah dia kat Bandar U. Dia buat majlis itu untuk budak ICT/BIS batch Jan 07. Muz ialah salah sorang coursemate ktorg. Ada la dalam 30++ orang yang datang ke majlis tu.

ni sesi menghidangkan kuih-muih yang dibeli dari bazar....
tu haa, tuan rumah...the only guy kat situ, Muz

ni hidangan2 sampingan...hidangan utama ialah nasi tomato~

Ktorg bergambar beramai-ramai dengan kak Sheekin, isteri Muz....
tu yang pakai tudung coklat, depan 3 dari kiri
(disebabkan Muz coursemate ktorg, ktorg tak panggil dia dengan pangkal 'abg' kat depan..huhu~)


Masa tengah makan-makan
Tengok muka Jee, hepy ja kn?




Lepas semua dah makan2 tu, rupa-rupanya ada lagi 2 kek coklat dihidangkan. Sedap kot kek2 coklat tu. Tu yang Sarah tengah nak makan tu. Yang paling ceria tentulah Mimie kat belakang tu...dah siap peace2 dah!!


Dah habes makan dan mengemas, ktorg bergambar jap dulu...hehe~

Aiyork...selamatkan Niena daripada tangan si Izzo tu..bahaya btol! ;P


Sebelum balik tu, sempat jugak la ktorg meninjau-ninjau di dapur dan berborak dengan kak Sheekin ni...sembang punya sembang, akhirnya terbongkarlah jugak bahawasanya kak Sheekin pun orang Penang. Maknanya, ktorg sekampung la, u!! Cuma aku orang pulau, dia pulak orang seberang. Tapi tu tak menghalang ktorg untuk cakap loghat utara (baca: utagha) kat situ na, siap 'kami ampa' lagi!!! Chewah~ Ada kelas gitu!
Story punya story lagi, dapat tau jugak yang adik aku sekelas dengan adik bongsu kak Sheekin. Dua2 orang tengah Form 5 sekarang kat SGGS, bole plak tu sama kelas. Terus kecoh kat dapur tu yang ktorg tengah buat 'jejak kasih' kat situ! kui3~ Meriah2!

~diyana~kak Sheekin~

Disebabkan rancak berborak, ktorg la yang paling last meninggalkan rumah diorg...hek3~ :P

Apa2 pun, terima kaseh kat Muz & kak Sheekin sebab jemput ktorg datang berbuka kat rumah.

Tiba-tiba teringat cakap Muz, yang ni ja la masa ktorg dapat kumpul ramai2 sebelum semua orang pegi internship kat tempat pilihan masing2 sem depan! sigh~ =_="

- cepatnya dah nak intern, rasa macam baru sekejap masuk belajar kat UTP -


This entry was posted on 8/31/2009 11:30:00 PM and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

9 butterflies:

On September 1, 2009 at 8:28 AM , ARe-TEh said...

wahhh,,,awl post diyana...hehehe..best2 semlm...they are really a cute couple ^_^

 
On September 1, 2009 at 8:45 PM , bee said...

ngoplah jingga~..hehe..
wah..dyna..rajin ek update blog..hehe..

 
On September 2, 2009 at 3:03 AM , didie said...

cepatnyee dyana nk kne p intern..huk2..
n.....kejapnye rase dok kt utp neh...

 
On September 2, 2009 at 10:07 AM , eVy-D-YaNa said...

atih,
mesti la...sbb rsa mcm best utk dipublish...kui3~ :D

bee,
salah tu bee..bkn ngoplah jingga tp ghoplah jingga! hek3~ ^_^

kak didie,
tu la kn...cpt ja rsa msa berlalu...
sem dpn kta dh ssh nk jmpa...huhu~ =_=

 
On September 2, 2009 at 10:08 AM , irachan said...

eratnye kte sume..hehe

 
On September 2, 2009 at 5:56 PM , chillsberry said...

perghh..time belajar dah kawen. gempak!

 
On September 2, 2009 at 6:30 PM , eVy-D-YaNa said...

irachan,
tu la kn..mcm xcaya sem dpn kta semua dh nak intern dh..huhu~

abg amin,
huhu...tu pun wife dia wat medic kt overseas skrg..skrg tgh cuti..
sweet kn? :)

 
On September 4, 2009 at 8:54 PM , sumere said...

dah tau intern ktne? pasni susah sket kita nak jumpe kan..

 
On September 5, 2009 at 12:50 PM , eVy-D-YaNa said...

huhu...blom tau lagi tempat intern...baru start apply 2 3 cmpany.. insyaAllah kalo dah dapat tempat, diyana gtau ek nnti..

tu la, ssh nak jmpa..akak join KWD IPT? kalo join insyaAllah jmpa kt sana..hehe~ :)

 
Related Posts with Thumbnails