Perjumpaan TP di USM
12/08/2010 09:41:00 PM | Author: eVy-D-YaNa
Ok, cuma nak updet ringkas. Semalam 7 Disember bersamaan 1 Muharram 1432H, aku dan saudara2 seangkatan aku pergi USM Penang untuk menghadiri majlis Perjumpaan Tenaga Pengajar PSSCM.

Dari UTP ada 3 buah kereta (13 orang), bertolak pukul 6 pagi, sampai USM pukul 9 pagi. 
 



 Sumber gambar: sini

Bertempat di Dewan Budaya USM, program tu ada 2 sesi. sesi pagi ialah sesi berzanji memang best la dengar dan join berzanji ni. Masa ni jugak GU lancarkan buku berzanji. Aku beli jugak sebuah, rugi kalo tak beli. Sesi petang ada ucapan GU, penganugerahan parang lading dan anugerah khas. Akhir sekali ada sesi bergambar cawangan Perak dengan YDP, abg Halim. Dapat la jugak jumpa abang2 dan kakak2 yang dah lama grad. Siyes, rindu diorg.




 


 Program tamat dalam pukul 6 petang macam tu, tapi ktorg bertolak balik pukul 8 malam lebih sebab ada insiden kereta ahli yang tak bole start enjin dan kereta satu lagi terkunci pintu pulak. Nak tau selanjutnya bole baca sini. Dalam perjalanan balik singgah RnR Gunung Semanggol. Masa nak balik tu, abg Azuwan beli buah berangan untuk mak dia. Alang2 tu dia belikan untuk ktorg yang dalam kereta dia makan. 




 
 
Gila lah..patut la panggil buah berangan. Memang layaaaan makan buah ni sampai berangan akan kelemakmanisan dan kesedapan buah ni. Masyuuuk~ Aku pun baru dapat tau, buah berangan atau dalam bahasa omputihnya chestnut sangat berkhasiat dan kaya protein. Aku pun tak google lagi khasiat2 tu, kalo korg nak tau, google la ek. Eh, mahal tau buah ni...200g RM5, 400g dah RM10..kalo 1kg lak RM23.

Tu ja buat masa ni. 

p/s: Aku singgah ja Penang, tapi tak balik rumah lagi. Bila dah balik UTP balik, mak aii, rindunya Penang.
p/s2: Ada harapan yang perlu tinggal jadi kenangan saja. Perlukan hapuskan kenangan tu dan dia.

This entry was posted on 12/08/2010 09:41:00 PM and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 butterflies:

On December 8, 2010 at 11:03 PM , didie said...

dyanaa~~

skejap jek dpt jumpe..huk2 ;(

 
On December 9, 2010 at 1:12 AM , eVy-D-YaNa said...

kak didie~

tu la kan...dyana baru teringat, yg kita xsempat amek gambar berdua pun kan...

rasa sekejap ja masa berlalu semalam...jumpa yg lain2 pun sekejap ja..

entah bila bole jumpa lg kn... huuu~

 
Related Posts with Thumbnails